Om oss - About Us

Funbone's

Welsh Springer Spaniel     Sussex Spaniel     Flatcoated Retriver

Om oss

Vi som har kennel Funbone´s heter Dan och Lina Axelsson. Tillsammans har vi ett genuint djur- och naturintresse som bland annat avspeglar sig i kenneln. Mycket tid läggs ner på varje individ i form av aktivering som passar den enskilda hunden. I vårt fall så innebär det utställningar, personspår, blodspår, lydnad och vattenapportering. Att hundarna får utlopp för all sin arbetsvilja, samt stimulera och uppmuntra ett naturligt beteende i form av ett arbete är en självklarhet för oss. En pigg och lycklig hund är den som får arbeta, vila och lek i lagom stora portioner. Detta blandat med en stor sked kärlek är ett gott recept som får oss och våra hundar att må bra.


Den röda tråden och tanken med vår uppfödning är att ta fram hundar med de rastypiska egenskaperna, både mentalt och exteriört. Vi prioriterar friska, glada hundar som fungerar både ensamma och i flock.Dan har tidigare jobbat några år som djurvårdslärare/instruktör och har även ett par år i djuraffär på sin meritlista. Förutom det genuina hundintresset så ligger papegojor och andra exotiska djur varmt om hjärtat. Än idag så finns det kvar ett par egenuppfödda papegojor kvar i familjen som ständigt påminner en om att intresset inte på långa vägar är dött - tvärtom. Lina är uppvuxen i en familj med djur. Min mamma och pappa bestämde sig för att skaffa hund när jag och min syster var ganska små, det var en Welsh springer spaniel vid namnet Rexskogs Benji som blev en i familjen. Då det senare blev dags för mig att skaffa en egen hund och då var inte valet av ras alls svårt!


Welshen var underbar på alla sätt och en mycket rolig hund att jobba med. Min första egna hund som satte sina härliga spår i världen hette Pelydryns Gero som vi köpte från Kennel Pelydryn 1999 som nu min mamma och syster äger tillsammans.


När jag inte ställer hund själv så jobbar jag en del som ringsekreterare som jag gjorde klart hos Svenska Kennel Klubben 2007.

 

Sen har jag alltid velat ha en "katt" bland hermelinerna det slutade med att jag hittade en ras som inte låg allt för långt bort från Welshen men ändå lite annat - Sussex spanieln.


Flatcoated Retrivern kom in i våra liv för att stanna för bara ett par år sedan. Vi ville ha en ny typ av träningskompis samt en lite större hund med liknande, vänliga egenskaper som både welshen och sussexen. Att vi hade duktiga och trevliga uppfödarkollegor som hade Flatvalpar på gång gjorde inte valet svårare. Idag är vår lilla diamant en stor dam som definitivt tagit en stor plats i våra hjärtan. Rasen är absolut här för att stanna.

 

.

. 


Consectetuer,  variusi ipsum nullam repellendus